
Forelesere
Ronny Brede Aase & Tuva Fellman
Ronny Brede Aase og Tuva Fellman er et folkelig og inspirerende par som når bredt ut til folket med sin humor og sjarm. Ronny er kjent fra sin radiobakgrunn i NRK P3, og har gjennom årene vært programleder for en rekke tv suksesser. Tuva er utdannet sexolog og krimonolig, og har særlig utmerket seg som programleder i Juntafil og Naked Atraction, der hun åpnet opp for ærlige samtaler rundt seksualitet.
Det å få en kreftdiagnose og måtte gjennom tøffe behandlinger er en stor påkjenning i seg selv. Å være småbarnsforeldre og gjennomgå kreftbehandling under graviditeten gjør livet enda mer krevende. Tuva og Ronny vil dele denne historien med oss..
Péter Fedorcsák
Péter Fedorcsák er lege og professor i gynekologi ved Universitetet i Oslo.
Han leder Reproduksjonsmedisinsk avdeling ved Oslo universitetssykehus, Norges fremstemedisinske og forskningssenter for infertilitet.
Han forsker på reproduksjon, assistert befruktning og fertilitetsbevarende behandling ved kreft..
Jannicke Rabben
Jannicke Rabben er kreftsykepleier, og doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Agder. Hun har bakgrunn fra medisinsk avdeling ved Sørlandet sykehus, samt ti år fra Kreftforeningen. Forsker nå på hvordan pasienter med avansert kreftsykdom og deres pårørende medvirker i beslutninger om behandling og omsorg, samt sykepleiers rolle i slike beslutningsprosesser.
Frode Skag Storheim
Frode Skag Storheim (f. 1988) er en begeistret pianist og kulturformidler. Han har vært ukens pianist på Troldhaugen, solist med flere symfoniorkestre, og er svært aktiv som foredragsholder og konferansier. Han er fast programskribent for Bergen filharmoniske orkester, og gir i 2025 ut sin første bok: Biografien om maleren Hans Dahl.
Mirjam Østervold
Mirjam Østevold jobber som familieterapeut i Kreftklinikken på Haukeland Universitetssjukehus og ved VID Vitenskapelige høyskole. I sitt arbeid brenner hun for å spre kunnskap om hvordan kreftsykdom påvirker relasjoner, og hva vi kan gjøre for å hjelpe familiene som rammes. Hun er utdannet sykepleier, familieterapeut og har en PhD i Systemisk psykoterapi fra University of Essex.
May Aasebø Hauken
May Aa. Hauken, er sykepleier med lang erfaring innen kreftomsorg. Hun har hovedfag i sykepleievitenskap og doktorgrad i helsefremming.
Hun er professor ved Senter for krisepsykologi, UiB, og forsker på psykososiale utfordringer for kreftpasienter, barn som pårørende, sosial nettverksstøtte, palliasjon og sorg.
Hun leder utdanningen ‘barn som pårørende’ og underviser på master i krisepsykologi.
Einar Øverenget
Einar Øverenget er en anerkjent filosof og foredragsholder. Han arbeider med spørsmål knyttet til etikk, verdier, dilemmahåndtering, ytringskultur og kulturutvikling innenfor det offentlige, og i en rekke norske og internasjonale virksomheter.
Han har doktorgrad i filosofi fra Boston College, var tidligere rektor ved ACTIVA Humanistisk Akademi, som han også var med på å danne i 2000, og er nå professor i filosofi ved Høgskolen i Innlandet.
Liv Bjørnhaug Johansen
Liv Bjørnhaug Johansen er sykepleier, kulturhistoriker og forfatter. Hennes siste utgivelse er Diagnose: kvinne. Hvordan kvinnehelse havnet i medisinens blindsone. Liv jobber i dag som seniorrådgiver på kvinnehelse i Norske Kvinners Sanitetsforening.
Mirjam Lauritzen
Mirjam er spesialsykepleier og jobber som prosjektleder ved Samvalgssenteret på Universitetssykehuset i Nord-Norge. Hun har klinisk erfaring fra Nyremedisin og Dialyse. Der oppsto også interessen for samvalg. Ved Samvalgssenteret jobber hun med implementering av samvalg gjennom å utvikle samvalgsverktøy, undervise, og holde kommunikasjonstreningskurs. Mirjam har videreutdanning i sykepleie til pasienter med kronisk nyresykdom, og en Master i helsefaglig utviklingsarbeid..
Yvonne Solberg
Seniorrådgiver i Helsedirektoratet.
Jobber med Pårørendestrategien, behov for og løsninger for statistikk for kommunale tjenester, vold og overgrep mot voksne/TryggEst.
Bakgrunn fra kommune, vernepleier, Master i helseadministrasjon, helseledelse, teamledelse og helserett.
Merete Brungot Kløvning
Pårørendekoordinator i Ålesund kommune. Merete jobber bla. med kompetanse- og fagutvikling. Hun er opptatt av at pårørende skal sees som samarbeidspart, inkludering og støtte til pårørende må inngå som en naturlig del i helhetlig omsorg. Merete har vært med å utarbeide Pårørendeavtaler gjennom deltakelse i Helsedirektoratets arbeidsgruppe.
Merete er utdannet kreftsykepleier med mastergrad i Avansert klinisk sykepleie. Hun er tidligere styremedlem og redaktør i fagtidsskriftet Kreftsykepleie.
Janette Røseth
Janette Røseth er psykologspesialist, foredragsholder og forfatter. Hun har skrevet 3 bøker, 2 om livssorg, siste om prosjekt glede. Hun er opptatt av at livet er på godt og vondt, men at vi med gode verktøy kan ha gode hverdager på tross av.
Marit Vall
Marit Valla er førsteamanuensis ved NTNU og overlege i patologi ved St. Olavs hospital.
Hun leder en forskningsgruppe (AICAN https://www.ntnu.no/ikom/aikan#/view/about) som jobber med bruk av kunstig intelligens i fortolkning av digitaliserte vevsprøver fra brystkreft- og lungekreftsvulster. På St. Olavs hospital jobber hun med kreftdiagnostikk. Marit brenner også for undervisning, og har i et tverrfaglig samarbeid med blant annet SINTEF utviklet et nytt digitalt læringsverktøy, LearnPathology. LearnPathology er nå tatt i bruk i undervisningen på medisinstudiet på NTNU, med gode tilbakemeldinger fra studenter og undervisere.
Lotta Våde
Lotta Våde har jobbet i mer enn 30 år i helsevesenet med personer som er rammet av kreft og deres pårørende, hvorav 22 år som sykepleier på Radiumhospitalet.
I 2018 startet hun Kreftkompasset sammen med en kollega. Etter selv å ha vært utbrent, er hun opptatt av at vi som helsepersonell skalta bedre vare på oss selv.